Toscane

Toscane is het culturele hart van Italië. De prachtige plaatsen Florence (Firenze), Lucca, Volterra San Gimignano, met zijn prachtige skyline en Siena moet u ooit eens gezien hebben. Daarnaast zijn Pisa en Florence een van bekendste plaatsen in Italië met natuurlijk de bekende toren van Pisa en het prachtige culturele centrum van Florence, de provinciehoofdstad van Toscane.

Omgeving

Toscane is het culturele hart van Italië. De prachtige plaatsen Florence (Firenze), Lucca, Volterra San Gimignano, met zijn prachtige skyline en Siena moet u ooit eens gezien hebben. Daarnaast zijn Pisa en Florence een van bekendste plaatsen in Italië met natuurlijk de bekende toren van Pisa en het prachtige culturele centrum van Florence, de provinciehoofdstad van Toscane. In Pisa is ook de luchthaven gelegen. Zo vliegt u makkelijk en vaak goedkoop vanuit Nederland, België en Duitsland. Vanaf Pisa is het 20-30 minuten rijden naar Viareggio. Zo is het ook ideaal voor een weekendje weg.

In Toscane zijn 120 natuurreservaten te vinden en er is een uitgestrekte kustlijn. Met prachtige stranden en veel strandtenten (Bagno’s). Het beroemde stadje Lucca is een vestingstadje waar de oude, 17e eeuwse,  muren nog intact zijn. Het historisch centrum heeft een aantal beroemde torens vanwaar een prachtig overzicht over de stad is.

Kleiner dan Florence maar zeker net zo mooi is Siena. De prachtige Duomo en het Piazza del Campo zijn twee trekpleisters. Sinds 1995 staat de historische binnenstad van Siena op de wereld erfgoedlijst van UNESCO.

Zelf zijn we erg enthousiast over het nationaal park Cinque Terre nabij la Spezia, 5 dorpjes aan de kust die alleen te voet of via een treintje onderling te bereiken zijn. Een uniek plekje op de wereld dat in 1997 opgenomen werd in de UNESCO wereld erfgoedlijst. Prachtige dorpjes tegen de rotswanden, diverse baaitjes en eindeloze wandelingen door de natuur. Romantisch dineren en zeker een nachtje blijven slapen.

Toscane staat ook bekend om zijn wijn. Ze wordt over het algemeen beschouwd als kwalitatief beste wijnstreek in Italië. De bekendste wijnen zijn Chianti, Morellino di Scansano en Brunello di Montalcino.  Maar de beste wijn komt uit Montepulciano bij Siena (De Vino Nobile di Montepulciano). Bezoek de wijnhuizen, proef de wijnen en neem een paar lekkere flessen mee naar huis om er nog een keer van na te genieten.

Om een betere indruk op te doen van de omgeving hebben we enkele websites waar u meer informatie kunt vinden:

www.toscane-nu.nl

www.toscane.nl

www.tripadvisor.com